Αναστάσιος Πεδιαδίτης
F&B Consultant
F&B Consultant
Χρήσιμες συμβουλές από τον μάστερ του είδους Αναστάσιο Πεδιαδίτη.
Bιογραφικό: O Αναστάσιος Πεδιαδίτης απασχολείται στον ξενοδοχειακό τομέα και στο χώρο της εστίασης τα τελευταία 25 χρόνια έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του στις Τουριστικές Επιχειρήσεις και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εξειδικεύεται στο κρασί και στην Διαχείριση Ανθρωπίνου δυναμικού. Στο παρελθόν είχε την ευθύνη διεύθυνσης του F&B πολλών κορυφαίων ξενοδοχείων όπως χαρακτηριστικά τα Kivotos Hotel Mykonos, CavoTagoo Mykonos, Eagles Palace, The Margi Hotel, ενώ είχε την ευθύνη της διεύθυνσης των εστιατορίων Ηytra, Galazia Hytra όπως και της διεύθυνσης F&B της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.
Από το 2016 μέχρι σήμερα εξειδικεύεται σε συμβουλευτική ξενοδοχείων στο κομμάτι του F&B. Το track record του περιλαμβάνει τα Bill & Coo Hotels, Domes Miramare, Lindian Village, Summer Senses και άλλα.
F&B Consultant
Χρήσιμες συμβουλές από τον μάστερ του είδους Αναστάσιο Πεδιαδίτη.
Bιογραφικό: O Αναστάσιος Πεδιαδίτης απασχολείται στον ξενοδοχειακό τομέα και στο χώρο της εστίασης τα τελευταία 25 χρόνια έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του στις Τουριστικές Επιχειρήσεις και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εξειδικεύεται στο κρασί και στην Διαχείριση Ανθρωπίνου δυναμικού. Στο παρελθόν είχε την ευθύνη διεύθυνσης του F&B πολλών κορυφαίων ξενοδοχείων όπως χαρακτηριστικά τα Kivotos Hotel Mykonos, CavoTagoo Mykonos, Eagles Palace, The Margi Hotel, ενώ είχε την ευθύνη της διεύθυνσης των εστιατορίων Ηytra, Galazia Hytra όπως και της διεύθυνσης F&B της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.
Από το 2016 μέχρι σήμερα εξειδικεύεται σε συμβουλευτική ξενοδοχείων στο κομμάτι του F&B. Το track record του περιλαμβάνει τα Bill & Coo Hotels, Domes Miramare, Lindian Village, Summer Senses και άλλα.
Από το street food μέχρι την Βιωματική κουζίνα, ο Γιάννης Λιόκας, με την εμπειρία και την δημιουργικότητα του, θα μας οδηγήσει βήμα-βήμα στην ένταξη νέων trends στη δική μας επιχείρηση εστίασης. .
Bιογραφικό: Ο Γιάννης Λιόκας είναι Chef με πολύχρονη εμπειρία και συμμετοχή στην Ελληνική γαστρονομική σκηνή. Με ρίζες από την Ήπειρο, πειραματίζεται με γεύσεις και υλικά της Ελλάδας και της Μεσογείου, δίνοντας έμφαση στη βιωματική κουζίνα. Σπούδασε στην Αθήνα στη σχολή "CHEF D’OEUVRE" και έχει μετεκπαιδευτεί σε Παρίσι και Μιλάνο δίπλα σε βραβευμένους Chefs και καταξιωμένες σχολές (Ecole Le notre Paris,Ecole Ritz Escoffier Paris,"Le Pre-catelan restaurant" Chef Frederic Anton - 3 Michelin stars Paris, "Trussardi alla Scalla Restaurant", Chef Andrea Berton- 2 Michelin stars Milan-Italy, "Ceresio 7 Restaurant" Chef Elio Sironi Milan-Italy) Έχει εργαστεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε γνωστά εστιατόρια και ξενοδοχεία, εκ των οποίων κάποια κατέχουν αστέρια Michelin (ενδεικτικά: Head Chef ,Elia Restaurant, Dubai , Pil-Poul, Jérôme Serres , βραβευμένο με 1 αστέρι Michelin, Αθήνα). Είναι Consultant Chef στο εστιατόριο “Salvia” του Aristi Mountain Resort που βρίσκεται στο Ζαγόρι Ιωαννίνων, στο ξενοδοχείο "White Coast Milos" που βρίσκεται στη Μήλο και στο εστιατόριο Hide & Seek που βρίσκεται στο Χαλάνδρι, Αθήνα. Επίσης προηγούμενα εστιατόρια που έχει διατελέσει ως Head Chef και έχουν βραβευτεί από τον ελληνικό οδηγό Fnl είναι ("Nolita Resaurant", "Salvia Restaurant", "Φάρμα Μπράλου restaurant"). Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως Head Chef στο βραβευμένο εστιατόριο "Monzu" που βρίσκεται στην Κηφισιά, Αθήνα.
Executive Chef
Από το street food μέχρι την Βιωματική κουζίνα, ο Γιάννης Λιόκας, με την εμπειρία και την δημιουργικότητα του, θα μας οδηγήσει βήμα-βήμα στην ένταξη νέων trends στη δική μας επιχείρηση εστίασης. .
Bιογραφικό: Ο Γιάννης Λιόκας είναι Chef με πολύχρονη εμπειρία και συμμετοχή στην Ελληνική γαστρονομική σκηνή. Με ρίζες από την Ήπειρο, πειραματίζεται με γεύσεις και υλικά της Ελλάδας και της Μεσογείου, δίνοντας έμφαση στη βιωματική κουζίνα. Σπούδασε στην Αθήνα στη σχολή "CHEF D’OEUVRE" και έχει μετεκπαιδευτεί σε Παρίσι και Μιλάνο δίπλα σε βραβευμένους Chefs και καταξιωμένες σχολές (Ecole Le notre Paris,Ecole Ritz Escoffier Paris,"Le Pre-catelan restaurant" Chef Frederic Anton - 3 Michelin stars Paris, "Trussardi alla Scalla Restaurant", Chef Andrea Berton- 2 Michelin stars Milan-Italy, "Ceresio 7 Restaurant" Chef Elio Sironi Milan-Italy) Έχει εργαστεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε γνωστά εστιατόρια και ξενοδοχεία, εκ των οποίων κάποια κατέχουν αστέρια Michelin (ενδεικτικά: Head Chef ,Elia Restaurant, Dubai , Pil-Poul, Jérôme Serres , βραβευμένο με 1 αστέρι Michelin, Αθήνα). Είναι Consultant Chef στο εστιατόριο “Salvia” του Aristi Mountain Resort που βρίσκεται στο Ζαγόρι Ιωαννίνων, στο ξενοδοχείο "White Coast Milos" που βρίσκεται στη Μήλο και στο εστιατόριο Hide & Seek που βρίσκεται στο Χαλάνδρι, Αθήνα. Επίσης προηγούμενα εστιατόρια που έχει διατελέσει ως Head Chef και έχουν βραβευτεί από τον ελληνικό οδηγό Fnl είναι ("Nolita Resaurant", "Salvia Restaurant", "Φάρμα Μπράλου restaurant"). Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως Head Chef στο βραβευμένο εστιατόριο "Monzu" που βρίσκεται στην Κηφισιά, Αθήνα.
Bar Consultant
Ανακαλύψτε τα πιο χρήσιμα tips & trends των αλκοολούχων για το δικό σας Bar ή εστιατόριο από τον μετρ του είδους, Βασίλη Κυρίτση.
Bιογραφικό: Ο Βασίλης Κυρίτσης ασχολείται με το “drinking business” τα τελευταία 16 χρόνια. Το 2012 αναδείχθηκε «BARTENDER OF THE YEAR» στο «Diageo World Class Greece Competition» όπου και εκπροσώπησε την χώρα μας στο τελικό του Ριο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία. Από το 2014 είναι συνιδιοκτήτης του bar Clumsies, του μόνου bar στην Ελλάδα που επί 7 συναπτά έτη βρέθηκε στα 50 καλύτερα του κόσμου στο διαγωνισμό Tales of The Cocktails.Το 2022 μαζί με τους συνεργάτες τους, ιδρύουν το εμβληματικό LINE ATHENS, του πρώτου πραγματικά ZERO WASTE BAR στην Ελλάδα. Του αρέσει να ταξιδεύει και να παίρνει ερεθίσματα από spirit experts ανά το κόσμο αλλά και να μεταλαμπαδεύει παράλληλα τη δική του μοναδική γνώση.
Bar Consultant
Ανακαλύψτε τα πιο χρήσιμα tips & trends των αλκοολούχων για το δικό σας Bar ή εστιατόριο από τον μετρ του είδους, Βασίλη Κυρίτση.
Bιογραφικό: Ο Βασίλης Κυρίτσης ασχολείται με το “drinking business” τα τελευταία 16 χρόνια. Το 2012 αναδείχθηκε «BARTENDER OF THE YEAR» στο «Diageo World Class Greece Competition» όπου και εκπροσώπησε την χώρα μας στο τελικό του Ριο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία. Από το 2014 είναι συνιδιοκτήτης του bar Clumsies, του μόνου bar στην Ελλάδα που επί 7 συναπτά έτη βρέθηκε στα 50 καλύτερα του κόσμου στο διαγωνισμό Tales of The Cocktails.Το 2022 μαζί με τους συνεργάτες τους, ιδρύουν το εμβληματικό LINE ATHENS, του πρώτου πραγματικά ZERO WASTE BAR στην Ελλάδα. Του αρέσει να ταξιδεύει και να παίρνει ερεθίσματα από spirit experts ανά το κόσμο αλλά και να μεταλαμπαδεύει παράλληλα τη δική του μοναδική γνώση.
Χρήσιμες νομικές συμβουλές για τα μέτρα που έχουν προβλεφθεί για τις επιχειρήσεις εστίασης, τους ελέγχους, τις κυρώσεις αλλά και τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που προβλέπονται για την επόμενη περίοδο.
Bιογραφικό: Αποφοίτησε από τη Νομική Αθηνών και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Εμπορικό Δίκαιο στο PANTHEON – ASSAS PARIS II στο Παρίσι. Είναι δικηγόρος από το 2000 ασχολούμενη κυρίως με θέματα εταιρικού δικαίου σε ομίλους εταιρειών. Είναι μέλος της ομάδας του ΣΕΒ που ασχολείται με θέματα «Ανταγωνισμού και Αγοράς», της ένωσης ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, της επιστημονικής ένωσης νομικών Ε – ΘΕΜΙΣ, της Ελληνικής ένωσης ευρωπαϊκού δικαίου (HELLENIC ASSOCIATION FOR EUROPEAN LAW) και της ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων. Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά.
Δικηγόρος, LLM
Χρήσιμες νομικές συμβουλές για τα μέτρα που έχουν προβλεφθεί για τις επιχειρήσεις εστίασης, τους ελέγχους, τις κυρώσεις αλλά και τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που προβλέπονται για την επόμενη περίοδο.
Bιογραφικό: Αποφοίτησε από τη Νομική Αθηνών και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Εμπορικό Δίκαιο στο PANTHEON – ASSAS PARIS II στο Παρίσι. Είναι δικηγόρος από το 2000 ασχολούμενη κυρίως με θέματα εταιρικού δικαίου σε ομίλους εταιρειών. Είναι μέλος της ομάδας του ΣΕΒ που ασχολείται με θέματα «Ανταγωνισμού και Αγοράς», της ένωσης ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, της επιστημονικής ένωσης νομικών Ε – ΘΕΜΙΣ, της Ελληνικής ένωσης ευρωπαϊκού δικαίου (HELLENIC ASSOCIATION FOR EUROPEAN LAW) και της ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων. Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά.
Τα εστιατόρια στην νέα πραγματικότητα. Συμβουλές και πρακτικές λύσεις για τους πρώτους επισκέπτες, την εξυπηρέτηση αλλά και ζητήματα όπως η λειτουργία της κουζίνας, η επιλογή και η αποθήκευση των πρώτων υλών.
Bιογραφικό: Ο Ιωάννης Παρίκος ξεκίνησε το «μαγειρικό του ταξίδι» έχοντας εμπνευστεί από δυο καταπληκτικές μαγείρισσες, την μητέρα και την γιαγιά του! Μεγαλώνοντας σε ένα παραθαλάσσιο χωριό τη Γλύφα όπου η συνύπαρξη των ψαράδων με τα καΐκια και των καλλιεργητών της ελιάς, του έδωσαν τις πρώτες εικόνες και εμπειρίες. Έχει εργαστεί σε πολυβραβευμένα εστιατόρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως το Βαρούλκο, τη Σπονδή που αποτελεί ένα εστιατόριο-σχολή, για τη νέα γενιά των μαγείρων, στο βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin εστιατόριο Epicure του Παριζιάνικου Hotel Bristol στο πλευρό του του μεγάλου chef Eric Frechon, στο διάστερο Sea Gril Michelin στις Βρυξέλλες δίπλα στον chef Yves Mattagne, στη Χύτρα, το Water Restaurant του ξενοδοχείου Sani Asterias Suites, το Life Gallery, το Cash κ.ά.. Έχει τιμηθεί με Χρυσό Σκούφο από το 2007 έως και το 2019 ανελλιπώς, και τα δυο τελευταία χρόνια έχει λάβει δυο βραβεύσεις για την «Καλύτερη Ελληνική Κουζίνα» ενώ σήμερα η σύγχρονη γευστική αισθητική του αποτυπώνεται στα πιάτα του εμβληματικού Βαρούλκο με 1 αστέρι *Michelin στον Πειραιά, στο οποίο είναι σεφ ενώ συνεχίζει με πάθος και αγάπη να υπηρετεί τη μαγειρική τέχνη.
Executive Chef
Τα εστιατόρια στην νέα πραγματικότητα. Συμβουλές και πρακτικές λύσεις για τους πρώτους επισκέπτες, την εξυπηρέτηση αλλά και ζητήματα όπως η λειτουργία της κουζίνας, η επιλογή και η αποθήκευση των πρώτων υλών.
Bιογραφικό: Ο Ιωάννης Παρίκος ξεκίνησε το «μαγειρικό του ταξίδι» έχοντας εμπνευστεί από δυο καταπληκτικές μαγείρισσες, την μητέρα και την γιαγιά του! Μεγαλώνοντας σε ένα παραθαλάσσιο χωριό τη Γλύφα όπου η συνύπαρξη των ψαράδων με τα καΐκια και των καλλιεργητών της ελιάς, του έδωσαν τις πρώτες εικόνες και εμπειρίες. Έχει εργαστεί σε πολυβραβευμένα εστιατόρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως το Βαρούλκο, τη Σπονδή που αποτελεί ένα εστιατόριο-σχολή, για τη νέα γενιά των μαγείρων, στο βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin εστιατόριο Epicure του Παριζιάνικου Hotel Bristol στο πλευρό του του μεγάλου chef Eric Frechon, στο διάστερο Sea Gril Michelin στις Βρυξέλλες δίπλα στον chef Yves Mattagne, στη Χύτρα, το Water Restaurant του ξενοδοχείου Sani Asterias Suites, το Life Gallery, το Cash κ.ά.. Έχει τιμηθεί με Χρυσό Σκούφο από το 2007 έως και το 2019 ανελλιπώς, και τα δυο τελευταία χρόνια έχει λάβει δυο βραβεύσεις για την «Καλύτερη Ελληνική Κουζίνα» ενώ σήμερα η σύγχρονη γευστική αισθητική του αποτυπώνεται στα πιάτα του εμβληματικού Βαρούλκο με 1 αστέρι *Michelin στον Πειραιά, στο οποίο είναι σεφ ενώ συνεχίζει με πάθος και αγάπη να υπηρετεί τη μαγειρική τέχνη.
Η επόμενη ημέρα στα Bar. Συμβουλές και πρακτικές λύσεις για την διαχείριση κα αποθήκευση των πρώτων υλών σε bar & café, τους τρόπους σερβιρίσματος των ποτών και των συνοδευτικών τους καθώς και για τη βελτιστοποίηση του συστήματος κρατήσεων και κοστολόγησης.
Bιογραφικό: Ο Σπύρος Κερκύρας γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα όπου κατοικεί και εργάζεται μέχρι σήμερα. Σπούδασε Hotel & Bar Management και επαγγελματική μαγειρική. Παράλληλα επί σειρά ετών παρακολούθησε τα πιο εξειδικευμένα σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό γύρω από τα αποστάγματα, την τέχνη του επαγγελματικού Bartending ,Beverage Cost και Bar Consulting, δίπλα σε καταξιωμένους και παγκόσμιας φήμης Bar Guru’s and Mixologists. H επαγγελματική του σταδιοδρομία αναφορικά με την Τέχνη του Bar Tending ξεκίνησε το 1998. Είναι ιδιοκτήτης της “Bar Solutions η οποία ασχολειται με το Bar Consultancy και την οργάνωση κοινωνικών και εταιρικών εκδηλώσεων. Είναι ιδιοκτήτης του γνωστού Cocktail Bar 42.Barstronomy.Athens στο Σύνταγμα. Είναι ακόμη συνιδιοκτήτης του restaurant bar Hide & Seek καθώς και των Tiki Bar Hono & Lulu στις Σπέτσες και Branco στο Resort Costa Navarino. Με πάθος για την δουλειά του ταξιδεύει και εξελίσσεται διαρκώς , φέρνει νέες ιδέες αναβαθμίζοντας την Ελληνική Bar Σκηνή και παρέχει γνώσεις και εκπαίδευση σε γνωστά Cocktail Bar της Ελλάδας και όχι μόνο
Bar Solutions
Η επόμενη ημέρα στα Bar. Συμβουλές και πρακτικές λύσεις για την διαχείριση κα αποθήκευση των πρώτων υλών σε bar & café, τους τρόπους σερβιρίσματος των ποτών και των συνοδευτικών τους καθώς και για τη βελτιστοποίηση του συστήματος κρατήσεων και κοστολόγησης.
Bιογραφικό: Ο Σπύρος Κερκύρας γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα όπου κατοικεί και εργάζεται μέχρι σήμερα. Σπούδασε Hotel & Bar Management και επαγγελματική μαγειρική. Παράλληλα επί σειρά ετών παρακολούθησε τα πιο εξειδικευμένα σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό γύρω από τα αποστάγματα, την τέχνη του επαγγελματικού Bartending ,Beverage Cost και Bar Consulting, δίπλα σε καταξιωμένους και παγκόσμιας φήμης Bar Guru’s and Mixologists. H επαγγελματική του σταδιοδρομία αναφορικά με την Τέχνη του Bar Tending ξεκίνησε το 1998. Είναι ιδιοκτήτης της “Bar Solutions η οποία ασχολειται με το Bar Consultancy και την οργάνωση κοινωνικών και εταιρικών εκδηλώσεων. Είναι ιδιοκτήτης του γνωστού Cocktail Bar 42.Barstronomy.Athens στο Σύνταγμα. Είναι ακόμη συνιδιοκτήτης του restaurant bar Hide & Seek καθώς και των Tiki Bar Hono & Lulu στις Σπέτσες και Branco στο Resort Costa Navarino. Με πάθος για την δουλειά του ταξιδεύει και εξελίσσεται διαρκώς , φέρνει νέες ιδέες αναβαθμίζοντας την Ελληνική Bar Σκηνή και παρέχει γνώσεις και εκπαίδευση σε γνωστά Cocktail Bar της Ελλάδας και όχι μόνο
Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων
Συμβουλές και πρακτικές λύσεις για τη σωστή επιλογή κωδικών για τη λίστα κρασιών σας, οι σωστοί συνδυασμοί, η συντήρηση και η αποθήκευσή τους. Ποιες θερμοκρασίες είναι οι κατάλληλες για το σερβίρισμα των κρασιών; Χρήσιμες συμβουλές σε ζητήματα υγιεινής για το άνοιγμα της φιάλης και του σερβίρισμα του κρασιού.
Bιογραφικό: Αριστούχος απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου (πρώην ΑΣΤΕΡ) και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος του Diploma WSET (Wine & Spirits Educational Trust) της Αγγλίας. Διετέλεσε στέλεχος του ξενοδοχείου Athenaeum Intercontinental με εξειδίκευση στον τομέα Τροφίμων & Ποτών. Από το 1988 έως το 2000 ήταν Γενικός Διευθυντής του Platis Catering ενώ από το 2000 μέχρι το 2005 διετέλεσε ως Διοικητικός Διευθυντής στα κεντρικά του Ομίλου εταιριών Κυριάκου Φιλίππου (ΦΑΓΕ, ΕΒΓA, ΜΟΡΝΟΣ, ELBISCO κλπ.). Πριν συνδεθεί με την εταιρία Καρούλιας και συγκεκριμένα από το 2005-2008 ήταν Γενικός Διευθυντής στην «ΟΙΝΟΤΡΙΑ ΓΗ» του κτήματος Κώστα Λαζαρίδη στο Καπανδρίτι Αττικής. Από το 2005 είναι ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων της οποίας υπήρξε και ιδρυτικό μέλος. Κατά την περίοδο 2005-2008 ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Ένωσης των Οινοχόων ενώ από το 2005 είναι εισηγητής για το κρασί και τα αποστάγματα στο WSPC (παράρτημα στην Ελλάδα του WSET Αγγλίας). Από το 2008 είναι μέλος διοικητικού συμβουλίου και αντιπρόεδρος της Chaine des Rotisseurs Ελλάδος. Από το 2013 κατέχει τον εξειδικευμένο τίτλο Q Grader στο χώρο της βιομηχανίας του καφέ.
Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων
Συμβουλές και πρακτικές λύσεις για τη σωστή επιλογή κωδικών για τη λίστα κρασιών σας, οι σωστοί συνδυασμοί, η συντήρηση και η αποθήκευσή τους. Ποιες θερμοκρασίες είναι οι κατάλληλες για το σερβίρισμα των κρασιών; Χρήσιμες συμβουλές σε ζητήματα υγιεινής για το άνοιγμα της φιάλης και του σερβίρισμα του κρασιού.
Bιογραφικό: Αριστούχος απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου (πρώην ΑΣΤΕΡ) και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος του Diploma WSET (Wine & Spirits Educational Trust) της Αγγλίας. Διετέλεσε στέλεχος του ξενοδοχείου Athenaeum Intercontinental με εξειδίκευση στον τομέα Τροφίμων & Ποτών. Από το 1988 έως το 2000 ήταν Γενικός Διευθυντής του Platis Catering ενώ από το 2000 μέχρι το 2005 διετέλεσε ως Διοικητικός Διευθυντής στα κεντρικά του Ομίλου εταιριών Κυριάκου Φιλίππου (ΦΑΓΕ, ΕΒΓA, ΜΟΡΝΟΣ, ELBISCO κλπ.). Πριν συνδεθεί με την εταιρία Καρούλιας και συγκεκριμένα από το 2005-2008 ήταν Γενικός Διευθυντής στην «ΟΙΝΟΤΡΙΑ ΓΗ» του κτήματος Κώστα Λαζαρίδη στο Καπανδρίτι Αττικής. Από το 2005 είναι ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων της οποίας υπήρξε και ιδρυτικό μέλος. Κατά την περίοδο 2005-2008 ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Ένωσης των Οινοχόων ενώ από το 2005 είναι εισηγητής για το κρασί και τα αποστάγματα στο WSPC (παράρτημα στην Ελλάδα του WSET Αγγλίας). Από το 2008 είναι μέλος διοικητικού συμβουλίου και αντιπρόεδρος της Chaine des Rotisseurs Ελλάδος. Από το 2013 κατέχει τον εξειδικευμένο τίτλο Q Grader στο χώρο της βιομηχανίας του καφέ.