Υποδεχόμαστε την εορταστική περίοδο με προτάσεις και σερβιρίσματα, αυξάνοντας τις επιλογές των επισκεπτών μας
12/13/2021
Οι γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων, αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους επαγγελματίες της εστίασης, μιας και τους δίνεται η ευκαιρία να επιστρατεύσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, να εντυπωσιάσουν τους επισκέπτες τους με τις δημιουργίες τους και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.
Ας δούμε μαζί πως μπορούμε να τελειοποιήσουμε την τέχνη, της κυρίαρχης τάσης του pairing των αποσταγμάτων και των cocktails, με delicatessen πρώτες ύλες και σερβιρίσματα, αφού τα στατιστικά μας δείχνουν πως οι επισκέπτες μας τα τιμούν δεόντως κατά την περίοδο των γιορτών.
- Τα σπάνια αποστάγματα, τα malts και τα παλαιωμένα rums, cognacs και brandies που κοσμούν την κάβα και τον κατάλογό μας, τα συνοδεύουμε με premium Βελγικές σοκολάτες, υψηλής περιεκτικότητας σε κακάο, καπνιστούς ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα δαμάσκηνα, χουρμάδες, σύκα κτλ.
- Champagne και Prosecco – based Cocktails όπως τα Kir Royale, Bellini και Mimosa, εντάσσονται στον κατάλογό μας ως Apéritifs, Welcome/ Pre – dinner Drinks, Digestifs και συνοδεύουν άριστα το brunch, ακόμα και το πρωινό. Συνδυάζονται ιδανικά με blinis (μίνι κρέπες), με επικάλυψη sour cream που έχουμε αρωματίσει με ξύσμα λεμονιού και toppings όπως, καπνιστός σολομός, χαβιάρι ή μπρικ, prosciutto, roquefort με φέτες κυδωνιού και καβουρδισμένα φουντούκια
- Συνθέτουμε Festive Cocktails με βάση το ρόδι, πέρλες χυμών από φρούτα του δάσους, πουρέ κάστανου και κουκουναριού, παλαιωμένο, βαλσαμικό ξύδι, άγριο μέλι ή μαρμελάδες φρούτων.
- Δημιουργούμε chutneys με κρεμμύδι, άγρια μανιτάρια, κάστανο, δαμάσκηνα και μπαχαρικά που χαρίζουν τη γήινη γεύση τους και αναδεικνύουν ιδανικά τα παλαιωμένα τυριά και επιλέγουμε εκλεκτές μουστάρδες με κόκκους πιπεριού για τα αλλαντικά που θα συνθέσουν τα πλατό και τις σαλάτες που θα συνδυάσουμε με τα Festive Cocktails.
- Ετοιμάζουμε chips πατάτας, λαχανίδας, κολοκύθας και pop – corn που αρωματίζουμε με μαύρη ή λευκή τρούφα και τα προσφέρουμε στους λάτρεις της μπύρας
- Καθόλη τη διάρκεια των γιορτινών ημερών, σερβίρουμε το γεμάτο αρώματα, εορταστικό Gluhwein, το ζεστό κόκκινο κρασί που αρωματίζουμε με πορτοκάλι, αστεροειδή γλυκάνισο, κάρδαμο και διακοσμούμε, κατά το σερβίρισμα, με sticks κανέλας και πέρλες ροδιού.
- Καθόλη τη διάρκεια των γιορτινών ημερών, σερβίρουμε το γεμάτο αρώματα, εορταστικό Gluhwein, το ζεστό κόκκινο κρασί που αρωματίζουμε με πορτοκάλι, αστεροειδή γλυκάνισο, κάρδαμο και διακοσμούμε, κατά το σερβίρισμα, με sticks κανέλας και πέρλες ροδιού.
- Ετοιμάζουμε σοκολατένια ροφήματα με λευκή, μαύρη και ruby (ροζ) σοκολάτα και τα αρωματίζουμε με τσίλι και μπαχαρικά, αποξηραμένες φράουλες και κόκκους κόκκινου πιπεριού, τζίντζερ και κανέλα, ανθό αλατιού και φuστικοβούτυρο. Διακοσμούμε με marshmallow τα οποία έχουμε καψαλίσει ελαφρώς με το φλόγιστρο και χριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια.
- Αντικαθιστούμε το συνοδευτικό κέικ ή κρουασάν που προσφέρουμε με τα ροφήματά μας, με το Χριστουγεννιάτικο panettone ή κάποιο βουτυρένιο μπισκότο (shortbread) ή κάποιο αρωματισμένο με τζίντζερ (gingerbread) ή κανέλα.
- Δίνουμε στους επισκέπτες μας τη δυνατότητα να απολαύσουν το αγαπημένο τους Festive Cocktail στο σπίτι, ετοιμάζοντας το σε αεροστεγή συσκευασία για take away και delivery, ενισχύοντας παράλληλα τις πωλήσεις μας.