Waste management - Δράσεις και οφέλη!
11/30/2020
Οι επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης απορρίπτουν μεγάλο όγκο τροφής στα σκουπίδια. Το φαγητό έχει αξία και ο περιορισμός της σπατάλης τροφίμων μέσω της εφαρμογής ορθών πρακτικών είναι μονόδρομος.
- Η μείωση του αριθμού των πιάτων, θα φέρει μείωση στις αγορές, η μείωση στις αγορές θα φέρει τον σωστό έλεγχο των αποθεμάτων και ο έλεγχος των αποθεμάτων θα φέρει εξοικονόμηση χρημάτων.
- Η διόρθωση των μερίδων (μικρότερες και ουσιαστικότερες) είναι ένας τρόπος για να μειωθούν τα περισσεύματα και να αυξηθεί η κερδοφορία. Το 30% των απορριμμάτων προέρχεται από τα πιάτα των πελατών.
- Η επαναχρησιμοποίηση των περισσευμάτων αποφέρει κέρδος (η πατατοσαλάτα, η μελιτζανοσαλάτα είναι δείγματα επαναχρησιμοποιημένων υλικών).
- Οι σαλάτες, οι σούπες, τα γλυκά παρουσιάζουν μεγάλη τάση σπατάλης, άρα και τη μεγαλύτερη ευκαιρία για ορθότερη αξιοποίησή τους με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας.
- Κάθε ευρώ που επενδύεται στην πρόληψη της σπατάλης τροφίμων μπορεί να επιφέρει ως και 14 φορές μεγαλύτερη απόδοση, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος στις προμήθειες πρώτων υλών και του κόστους εργασίας.
- Η τοποθέτηση προϊόντων σε συσκευασίας κενού αέρα, επεκτείνει την διάρκεια ζωής, μειώνει τις οσμές και τον κίνδυνο να επηρεαστούν άλλα προϊόντα.