Tips για ένα επαγγελματικό στήσιμο πιάτου
Σε όλων των ειδών τις κουζίνες ,οι σεφ καλούνται πέρα από εξαιρετικοί μάγειρες να γίνουν και καλλιτέχνες ,να δημιουργήσουν δηλαδή με φαντασία και αισθητική τα τελικά πιάτα τους . Ο συνδυασμός και των δύο εξασφαλίζει την επιτυχία.
Απλότητα:
Η υπερβολή σε ένα πιάτο είναι πιθανότερο να συγχύσει παρά να προσελκύσει τον πελάτη .Eίναι προτιμότερη η εστίαση σε ένα συστατικό, ώστε η συνολική εικόνα του πιάτου να διατηρείται όσο το δυνατόν πιο απλή.
Ισορροπία:
- Συνδυασμός υφών, ακόμα και αντίθετων μεταξύ τους ,μπορεί να δημιουργήσει μια ευχάριστη ποικιλία αισθήσεων.
- Οι σάλτσες δίνουν ένταση και χρώμα στο πιάτο και είναι προτιμότερο να σερβίρονται στο πλάι.
Χρώμα:
Προσοχή στην χρωματική επιλογή του πιάτου λευκά για αντίθεση σε πολύχρωμες δημιουργίες και πολύχρωμα για να ανυψώσουν την εικόνα ακόμα και των πιο συνηθισμένων συστατικών.
Αν το προσφερόμενο πιάτο από τον επαγγελματία της εστίασης είναι απλό, έχει δομή, ισορροπία και χρώμα ο καταναλωτής το αντιλαμβάνεται. Αυτή η αντίληψη μετουσιώνεται σε εμπιστοσύνη, σε επανάληψη επίσκεψης, σε ποιότητα, σε σεβασμό και σε word of mouth επικοινωνία η οποία έχει και την μεγαλύτερη αξία.