Σερβίρουμε κρασί με το ποτήρι και αυξάνουμε τις πωλήσεις μας!
Η εναλλακτική που δίνουμε στον πελάτη μας να επιλέξει εμφιαλωμένο κρασί που σερβίρεται όμως στο ποτήρι είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για τον καταναλωτή όσο και για την επιχείρησή μας. Η λογική αυτή αυξάνεται πολύ τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και θα έλεγα ότι καθίσταται πλέον αναγκαία για το κάθε σημείο εστίασης.
Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι είτε με λίγες επιλογές εμφιαλωμένων κρασιών με το ποτήρι είτε με ολόκληρες αντίστοιχες λίστες επιλογής κρασιών, τις περισσότερες φορές «κερδίζουμε» πωλήσεις που πιθανόν δεν θα είχαμε καθόλου. Ειδικότερα για τα ακριβά κρασιά της λίστας μας που συνήθως είναι και «αργοκίνητα», η πώληση τους με το ποτήρι αυξάνει την πιθανότητα πώλησης.
Το να σερβίρουμε βέβαια κρασί με το ποτήρι χρειάζεται να είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό! Η κοινώς αποδεκτή ποσότητα είναι τα 150ml. Επιπλέον, τα κρασιά που σερβίρουμε με το ποτήρι να είναι στη σωστή θερμοκρασία και διατηρημένα με τέτοιο τρόπο ώστε όταν τα προσφέρουμε στον πελάτη μας να «μοσχοβολούν» σαν να τα έχουμε ανοίξει εκείνη τη στιγμή. Για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε εξοπλισμό που να προστατεύει την ανοιχτή φιάλη από το οξυγόνο. Aυτό επιτυγχάνεται είτε με απλές, πολύ οικονομικές χειροκίνητες αντλίες που αφαιρούν το οξυγόνο είτε με πιο πολύπλοκο μηχανικό εξοπλισμό που αφαιρεί πολύ πιο αποτελεσματικά το οξυγόνο ή προσθέτει αδρανή αέρια βαρύτερα του οξυγόνου.