Προετοιμαστείτε σωστά για την επαναλειτουργία της επιχείρησής σας!
3/29/2021
Η ώρα για το restart της εστίασης πλησιάζει. Φτιάξτε μία check list με τις εργασίες που πρέπει να κάνετε μέχρι το άνοιγμα.
- Δημιουργήστε μία λίστα εργασιών που θα σας βοηθήσει να οργανώσετε σωστά τον χρόνο σας.
- Ελέγξτε την λειτουργία όλων των συσκευών (πχ ψυγεία, φούρνους) διορθώστε και καθαρίστε.
- Ελέγξτε αποθέματα σε καθαριστικά και είδη υγιεινής (σαπούνια χεριών, χειροπετσέτες κτλ). Προμηθευτείτε υλικά με προσφορές.
- Τσεκάρετε τροφές long life που πιθανότατα έχετε. Δείτε ημερομηνίες λήξης, τυχόν φθορές στις συσκευασίες που ενδέχεται να επηρεάσουν την «ασφάλειά» τους.
- Σχεδιάστε πιάτα που φέρνουν κέρδος με υλικά που έχουν διάρκεια, και συνδυάζουν πολλές χρήσεις (ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, δημητριακά).
- Διαχειριστείτε το κεφάλαιο επαναλειτουργίας της επιχείρησής σας με τις κατάλληλες προμήθειες και το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό.
- Τυπώστε μενού μίας χρήσης (οικονομικότερα-συμβατά με την εποχή).
- Ενημερώστε τους υπαλλήλους σας για τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται (συχνότητα τεστ covid, ημερήσιο πρόγραμμα καθαρισμού). Οργανώστε plan b αν υπάρξει κρούσμα.
- Ενημερώστε σε όλα τα κανάλια επικοινωνίας σας το άνοιγμα και προωθήστε το menu και τις υπηρεσίες σας.