Ποιοτικά προϊόντα: Πρώτη ύλη & συσκευασία
Πρώτη ύλη: Όλο και περισσότεροι στρέφονται στην αναζήτηση πρώτης ποιότητας προϊόντων μικρής παραγωγής, που με τη γεύση τους δίνουν νέες ιδέες και εξελίσσουν την δημιουργικότητά. Στη γαστρονομία, όλα ξεκινούν από τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Έτσι, η αξιοποίηση ποιοτικών πρώτων υλών συνεπάγεται και ποιοτικά προϊόντα τα οποία οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά.
Ποιοτικές πρώτες ύλες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν:
- Ελαιόλαδο αντί για βούτυρο
- Μυρωδικά για νοστιμιά
- Λαχανικά (συνδυάστε τα με την εποχικότητα)
- Ψάρι (επιλέξτε ψάρι ανάλογα με την εποχή του)
Συσκευασία: Η σημασία της συσκευασίας είναι στοιχειώδης καθώς προστατεύει τα τρόφιμα από παθογόνους μικροοργανισμούς, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούνται λιγότερα πρόσθετα για τη διατήρηση των τροφίμων. Με αυτό τον τρόπο οι εστιάτορες προστατεύουν την πρώτη ύλη και έχουν την δυνατότητα να επαναχρησιμοποιήσουν τα προϊόντα χωρίς να έχουν υποστεί καμία αλλαγή.