Έξυπνες λύσεις διαχείρισης πρώτων υλών & εξοικονόμησης πόρων για τα bar!
Τα νέα πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου που ισχύουν, καλούν τους bartenders να επιστρατεύσουν τη γνώση και τη φαντασία τους ώστε να δώσουν έξυπνες λύσεις συντήρησης & διαχείρισης των πρώτων υλών (π.χ φρούτα & λαχανικά) που χρησιμοποιούν για την παρασκευή cocktails.
Έτσι, συστήνουν τεχνικές που δανείζονται συχνά από τη ζαχαροπλαστική και τη μαγειρική, όπως
- Συντήρηση σε ζελατίνη,
- Δημιουργία μαρμελάδων και σιροπιών,
- Εμβάπτιση υλικών στο αλκοόλ και
- Μαγείρεμα σε κενό αέρος >60^C (sous vide)
Με αυτόν τον τρόπο οι χώροι εστίασης, καφέ-μπαρ & εστιατόρια, μπορούν να εξοικονομήσουν πόρους και να μειώσουν τη φύρα.
Παράλληλα, προτείνουν την απόλυτη τάση στο σερβίρισμα που είναι τα προπαρασκευασμένα (pre-batched) εξατομικευμένα, σε αεροστεγή συσκευασία cocktails, με τα οποία κάθε επιχείρηση εξασφαλίζει ταχύτητα στο service, ποιότητα στο τελικό προϊόν και οικονομία πρώτων υλών!